Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 10 lutego 2025 r. do 14 lutego 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 10.02.2025 r. 

I. Chleb chia, masło, pasta twarogowa     z rzodkiewką, ogórek zielony, listek sałaty, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizza (wyrób własny) z sosem pomidorowym, szynką zrazówką, kukurydzą oraz mozzarellą, kompot.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa cytrynowa z wkładką mięsną, ryżem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK 11.02.2025 r.

I. Chleb zwykły, masło, ser mozzarella kulka, awokado, kawa zbożowa.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: ryba, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, nuggetsy z fileta z kurczaka, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa grochowa z wkładką mięsną, makaronem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
12.02.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, wędlina, pomidorki koktajlowe, piórka czerwonej cebulki, kakao.
II. Jabłko, wafel z masą kajmakową.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z sosem truskawkowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Kapuśniak z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
13.02.2025 r.

I. Bagietka, masło, ser żółty, rukola, papryka czerwona, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, surówka kopenhaska, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa chrzanowa z wkładką mięsną, ziemniakami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
14.02.2025 r.

I. Płatki śniadaniowe z mlekiem, chałka(wyrób własny) z masłem i miodem, herbata z cytryną.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet z miruny panierowany, surówka z marchewki i selera, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem z dyni z wkładką mięsną, grzankami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.