Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 17 lutego 2025 r. do 21 lutego 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
17.02.2025 r.

I. Chleb tygrysi, masło, wędlina, ogórek zielony, piórka czerwonej cebuli, kawa zbożowa.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Krokiety z szynką, mozzarellą oraz porem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa pomidorowa z tartym ciastem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
18.02.2025 r.

I. Bułka z sezamem, pasta jajeczna, rzodkiewka, rukola, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka gyros z ryżem, mięsem, warzywami, ogórek kiszony, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, makaronem literki, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
19.02.2025 r.

I. Chleb z masłem, parówki z szynki, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Medaliony serowo-ziemniaczane, surówka z marchewki i pomarańczy, kompot.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa prowansalska z filetem z kurczaka, zabielana śmietaną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
20.02.2025 r.

I. Bagietka z ziarnami, ser żółty, oliwki czarne, piórka pora, kawa zbożowa.
II. Ciasteczka zawijane (wyrób własny).

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron spaghetti z sosem szpinakowym, filetem z indyka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa parzybroda z wkładką mięsną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten,

PIĄTEK
21.02.2025 r.

I. Frittata z warzywami, mozzarellą, chleb z masłem, papryka, kakao.
II. Mandarynki.

Zawiera alergeny: jajka, gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet z miruny panierowany, surówka z marchewki, jabłka oraz selera, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem cebulowa z wkładką mięsną, grzankami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.