Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 24 lutego 2025 r. do 28 lutego 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 24.02.2025 r.

I. Chleb, masło, wędlina, rzodkiewka, kiełki, kawa zbożowa, płatki jęczmienne na mleku.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Placki twarogowe z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa królewska z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
25.02.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, ser żółty, ogórek zielony, kakao, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka makaronowa z szynką, warzywami, oraz sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Barszcz czerwony z jajkiem, ziemniakami, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: jajko, mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
26.02.2025 r.

I. Chleb tygrysi, szynka drobiowa, papryka czerwona, roszponka, kakao, kaszka manna na mleku.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet siekany, surówka z pora, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa kminkowa z makaronem Orzo, wkładką mięsną i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
27.02.2025 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta chrzanowa, pomidor malinowy, kawa zbożowa, płatki kukurydziane z mlekiem.
II. Pączki (wyrób własny).

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ryż na mleku z musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Krupnik z kaszą jęczmienną, ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
28.02.2025 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, jajko, papryka żółta, listek sałaty, kakao, płatki owsiane na mleku.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem brokułowa z wkładką mięsną, groszkiem ptysiowym oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.