Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 3 marca 2025 r. do 7 marca 2025 r.

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 03.03.2025 r.

I. Chleb chia, masło, wędlina, pomidor koktajlowy, listek sałatki, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym oraz musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa chrzanowa z wkładką mięsną, ziemniakami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
04.03.2025 r.

I. Zapiekanki (bagietka, masło, zrazówka, mozzarella), szczypiorek, czerwona papryka, herbata z cytryną.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pilaw- ryż, filet z indyka, warzywa, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą wiejską.

Zawiera alergeny: jajko, mleko i produkty pochodne, gluten.

ŚRODA
05.03.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, ogórek zielony, kawa zbożowa, kaszka.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa koperkowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
06.03.2025 r.

I. Bułka z sezamem, masło, szynka drobiowa, rukola, rzodkiewka, kakao.
II. Pieczone jabłka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z mięsem mielonym z szynki oraz sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Zupa ogórkowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
07.03.2025 r.

I. Płatki śniadaniowe z mlekiem, bułka weka z masłem oraz dżemem truskawkowym, herbata.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z twarogiem i ziemniakami, surówka z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa krem kalafiorowa z wkładką mięsną, grzankami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.