Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 10 marca 2025 r. do 14 lmarca 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 10.03.2025 r.

I. Chleb tygrysi, wędlina, rzodkiewka, roszponka, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa cytrynowa z wkładką mięsną, ryżem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
11.03.2025 r.

I. Bułka z sezamem, pasta twarogowa, ogórek zielony, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizzerinki z szynką, kukurydzą, papryką, cebulką, ketchup, kompot.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa porowo-ziemniaczana z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
12.03.2025 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, szynka drobiowa, pomidor malinowy, kawa zbożowa.
II. Ciasteczka zawijane (wyrób własny).

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa nylonowa z wkładką mięsną, kaszą manną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
13.03.2025 r.

I. Bułka grahamka, masło, pasztet pieczony, ogórek kiszony, kakao.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Langosze z sosem pomidorowym, filetem z indyka, papryką, cebulą i mozzarellą, ketchup, kompot.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
14.03.2025 r.

I. Kaszka manna na mleku, chałka z masłem i miodem, herbata z cytryną.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe, surówka z marchewki, jabłka oraz pomarańczy, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa krem cebulowa z wkładką mięsną, grzankami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.