Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 31 marca 2025 r. do 4 kwietnia 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 31.03.2025 r.

I. Chleb chia, masło, szynka drobiowa, ogórek zielony, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym, musem truskawkowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Barszcz czerwony z jajkiem i ziemniakami, zabielony śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
01.04.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, pasta chrzanowa, rzodkiewka, rukola, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, pulpety mielone w sosie warzywnym, różyczki kalafiora, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa kminkowa z ryżem, wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
02.04.2025 r.

I. Zapiekanki (bagietka, masło, zrazówka, mozzarella), szczypiorek, czerwona papryka, herbata z cytryną.
II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym oraz cukrem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa grochowa z wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
03.04.2025 r.

I. Bułka z sezamem, masło, ser mozzarella kulka, avocado, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gulasz z polędwiczek wieprzowych z kaszą jęczmienną, surówka z ogórka kiszonego, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, makaronem Orzo, natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
04.04.2025 r.

I. Chleb z masłem, ser żółty, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: jajka, gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z twarogiem i ziemniakami, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa Nemo z ziemniakami, filetem z miruny, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, ryba.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.