Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 7 lipca 2025 r. do 11 lipca 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
07.07.2025 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, wędlina, ogórek zielony, kawa inka.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizzerinki z szynką, kukurydzą, papryką, cebulką, ketchup, kompot.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gluten.

WTOREK
08.07.2025 r.

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, rzodkiewka, rukola, kakao.
II.
Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki z masłem, filet z miruny panierowany, surówka z selera, marchewki oraz jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa cytrynowa z wkładką mięsną, ryżem naturalnym, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
09.07.2025 r.

I. Chleb mieszany, masło, szynka drobiowa, papryka czerwona, listek sałaty, kawa zbożowa.
II.
Gruszki.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gołąbki bez zawijania z ryżem, mięsem mielonym oraz sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa królewska z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
10.07.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, pasztet pieczony, konfitura z żurawiny, kakao.
II.
Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka makaronowa z szynką, warzywami, oraz sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa ogórkowa z wkładką mięsną, ryżem naturalnym, natką pietruszki, zabielona jogurtem.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
11.07.2025 r.

I. Chleb z masłem, frittata z warzywami, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.
II. Jogurt owocowy.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe z surówką z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

Zupa krem z kalafiora z wkładką mięsną, grzankami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.