Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 29 września 2025 r. do 3 października 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 29.09.2025 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, szynka drobiowa, papryka czerwona, kakao.
II.
Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym oraz musem truskawkowym, kompot śliwkowy.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten.

Barszcz czerwony z wkładką mięsną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielony śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK 30.09.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, ogórek zielony, kawa zbożowa.
II.
Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki z masłem, kotlet mielony, kapusta zasmażana, kompot wiśniowy.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, zboża zawierające gluten.

Zupa cytrynowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten.

ŚRODA
01.10.2025 r.

I. Chleb mieszany, masło, parówki z szynki, rzodkiewka, rukola, herbata malinowa.
II. Nektarynka
.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa prowansalska z filetem z kurczaka, ziemniakami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
02.10.2025 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta twarogowa z porem, żółta papryka, kawa zbożowa.
II. Rogalik drożdżowy (wyrób własny)
.

 Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

Łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą, kompot jabłkowo miętowy.

Zawiera alergeny: seler, zboża zawierające gluten.

Zupa nylonowa z wkładką mięsną, kaszą manną, włoszczyzną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gluten.

PIĄTEK
03.10.2025 r.

I. Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka weka z masłem oraz dżemem niskosłodzonym, mleko.
II. Soczek 100%.

 Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki z masłem, kotlet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot wiśniowy.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja, ryba.

Zupa krem brokułowa z wkładką mięsną, groszkiem ptysiowym, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. pieczywo, kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.