Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 13 października 2025 r. do 17 października 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 13.10.2025 r.

I. Chleb mieszany, masło, wędlina, ogórek kiszony, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten.

Pizza (wyrób własny) z sosem pomidorowym, szynką zrazówką, kukurydzą oraz mozzarellą, kompot wiśniowy.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten.

Zupa kminkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielona śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK 14.10.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, pasta paprykowa, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa.
II.
Banan.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten.

Kasza jęczmienna, gulasz z szynki wieprzowej, ćwikła z chrzanem, kompot jabłkowo miętowy.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, makaronem Orzo oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten.

ŚRODA
15.10.2025 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, szynka drobiowa, rzodkiewka, piórka czerwonej cebuli, kakao.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten.

Ryż na mleku z sosem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Krupnik z wkładką mięsną, kaszą jęczmienną, ziemniakami, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
16.10.2025 r.

I. Chleb chia, masło, ser żółty, ogórek zielony, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten.

Zapiekanka makaronowa z szynką, warzywami oraz sosem pomidorowym, kompot śliwkowy.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa parzybroda z wkładką mięsną, ziemniakami, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten.

PIĄTEK
17.10.2025 r.

I. Płatki kukurydziane z mlekiem, chałka (wyrób własny) z masłem, mleko.
II. Soczek 100%.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten.

Ziemniaki z masłem, filet z miruny panierowany, surówka z selera, marchewki i jabłka, kompot truskawkowy.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, zboża zawierające gluten, seler.

Zupa krem cebulowa z wkładką mięsną, grzankami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, zboża zawierające gluten.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.