Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 27 października 2025 r. do 31 października 2025 r.
 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
27.10.2025 r.

I. Chleb mieszany, masło, wędlina, ogórek kiszony, herbata z cytryną.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten.

Naleśniki z serem białym oraz frużeliną truskawkową, kompot jabłkowo miętowy.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa chrzanowa z wkładką mięsną, ziemniakami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
28.10.2025 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, pasta jajeczna, rzodkiewka, rukola, kawa zbożowa.
II.
Banan.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, jaja.

Ziemniaki z masłem, nuggetsy z fileta z kurczaka (pieczone w piecu), ćwikła z chrzanem, kompot wiśniowy.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, zboża zawierające gluten.

Zupa pomidorowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielona śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
29.10.2025 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, szynka drobiowa, ogórek zielony, kakao.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten.

Gołąbki bez zawijania z ryżem, mięsem mielonym oraz sosem pomidorowo-warzywnym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, zboża zawierające gluten.

CZWARTEK
30.10.2025 r.

I. Chleb chia, masło, ser żółty, pomidor malinowy, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten.

Gulasz drobiowy z fileta z indyka z kaszą bulgur, ogórek kiszony, kompot śliwkowy.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa koperkowa z wkładką mięsną z ryżem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
31.10.2025 r.

I. Kasza manna na mleku, bułka weka z masłem oraz dżemem malinowym, mleko.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z pora, marchewki i jabłka, kompot wiśniowy.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem z białych warzyw, wkładką mięsną, grzankami oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.