|
DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|---|---|---|---|
|
PONIEDZIAŁEK |
I. Chleb mieszany, masło, wędlina, ogórek kiszony, herbata z cytryną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten. |
Naleśniki z serem białym oraz frużeliną truskawkową, kompot jabłkowo miętowy. Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa chrzanowa z wkładką mięsną, ziemniakami oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
|
WTOREK |
I. Bułka kukurydziana, masło, pasta jajeczna, rzodkiewka, rukola, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten, jaja. |
Ziemniaki z masłem, nuggetsy z fileta z kurczaka (pieczone w piecu), ćwikła z chrzanem, kompot wiśniowy. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, zboża zawierające gluten. |
Zupa pomidorowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielona śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
|
ŚRODA |
I. Bagietka z ziarnami, masło, szynka drobiowa, ogórek zielony, kakao. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten. |
Gołąbki bez zawijania z ryżem, mięsem mielonym oraz sosem pomidorowo-warzywnym, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Rosół drobiowo-wołowy z makaronem oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: seler, zboża zawierające gluten. |
|
CZWARTEK |
I. Chleb chia, masło, ser żółty, pomidor malinowy, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten. |
Gulasz drobiowy z fileta z indyka z kaszą bulgur, ogórek kiszony, kompot śliwkowy. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa koperkowa z wkładką mięsną z ryżem, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
|
PIĄTEK |
I. Kasza manna na mleku, bułka weka z masłem oraz dżemem malinowym, mleko. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, zboża zawierające gluten. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z pora, marchewki i jabłka, kompot wiśniowy. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten. |
Zupa krem z białych warzyw, wkładką mięsną, grzankami oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
W razie nieotrzymania wyżej wymienionych artykułów jadłospis może ulec zmianie.