Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 08.03.2021 r. do 12.03.2021 r.


Dzień

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
08.03.2021

I. Chleb, masło, wędlina, jajko, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa.

II. Jabłko pieczone.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym, kompot. Zawiera alergeny mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Krupnik na wywarze mięsno warzywnym, ziemniakami i natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

WTOREK
09.03.2021

I. Bułka z sezamem, masło, pasta z twarogu i rzodkiewki, ogórek, kakao.

II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Zapiekanka makaronowa z zrazówką, warzywami i mozzarellą, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa krem marchewkowa na wywarze mięsno warzywnym, z ryżem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
10.03.2021

I. Pizza z sosem, pomidorowym, filetem z kurczaka, papryką, cebulą i mozzarellą, kawa zbożowa.

II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kopytka szpinakowe z sosem serowym, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa z białej kapusty na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
11.03.2021

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, pomidor, kakao.

II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet mielony, ćwikła z chrzanem ,kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa nylonowa na wywarze mięsno warzywnym, z kaszą manną i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIATEK
12.03.2021

I. Bułka weka, masło, miód, płatki na mleku.

II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem kalafiorowa na wywarze warzywnym z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.