Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 22.03.2021 r. do 26.03.2021 r.

 DZIEŃ

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
22.03.2021

I. Zapiekanki z zrazówką, mozzarellą i szczypiorem, ketchup, kawa zbożowa.

II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi w waflu z nadzieniem ruskim, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa prowansalska z piersią z kurczaka, ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
23.03.2021

I. Bułka mała, masło, pasta z twarogu i pora, rzodkiewka, ogórek, kakao.

II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ziemniaki, potrawka drobiowa, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

Rosół z makaronem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
24.03.2021

I. Chleb, masło, wędlina, jajko, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa.

II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizzerinki z szynką, papryką, cebulą i mozzarellą, ketchup, kompot.

Zawiera alergeny mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i koperkiem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

CZWARTEK
25.03.2021

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, papryka, ogórek, kakao.

II. Gruszka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kasza jęczmienna, pulpet z szynki, kapusty, włoskiej i siemienia lnianego w sosie pomidorowym, surówka z selera, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Zupa koperkowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIATEK
26.03.2021

I. Frittata z szynką, pomidorami i papryką, chleb, kawa zbożowa

II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Frytki smażone, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa kem szpinakowa z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.