DZIEŃ |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Chleb, masło, wędlina, pomidory koktajlowe, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Krokiety z szynką, porem i mozzarellą, ketchup, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
WTOREK |
I. Bułka z sezamem (wyrób własny), masło, pasta z twarogu i rzodkiewki, ogórek, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Ziemniaki, filet drobiowy panierowany, surówka z pora, marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Zupa koperkowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
ŚRODA |
I. Pizza z sosem pomidorowym, kurczakiem, papryką, cebulą i mozzarellą, ketchup, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ryż na mleku z truskawkami, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Barszcz biały z jajkiem, kiełbasą i chlebem. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten. |
CZWARTEK |
I. Bułka (wyrób własny), masło, ser żółty, ogórek, jajko, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Spaghetti z mięsem mielonym i sosem pomidorowym, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
Zupa pomidorowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
PIATEK |
I. Chałka z nutellą (wyrób własny), masło, płatki na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Pierogi leniwe, surówka z marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten. |
Zupa piracka z rybą i ziemniakami. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, ryba. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.