DZIEŃ |
ŚNIADANIE I, II. |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Chleb, masło, wędlina, pomidor, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Łazanki z kapustą i kiełbasą, kompot. Zawiera alergeny mleko i produkty pochodne, gluten. |
Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i kaszą jaglaną, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
WTOREK |
I. Bułka z sezamem, masło, pasta z twarogu i ogórka kiszonego, rzodkiewka, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Kasza jęczmienna, pulpet drobiowy w sosie pomidorowym, surówka z selera i marchewki, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, seler. |
Rosół z makaronem i natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
ŚRODA |
I. Pizza z sosem pomidorowym, filetem z kurczaka, papryką i cebulą, ketchup, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne. |
Barszcz biały z jajkiem, kiełbasą i chlebem. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
CZWARTEK |
I. Bułka mała, masło, ser żółty, ogórek, rzodkiewka, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, kotlet siekany, mini marchewka na parze, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Zupa maślankowa z marchewką i kaszą jęczmienną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
PIATEK |
I. Chleb, masło, jajecznica z szczypiorem, mleko. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, ryba. |
Zupa krem z dyni z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.