DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II. |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Chleb, masło, wędlina, pomidor, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Krokiety z szynką, porem i mozzarellą, ketchup, kompot. Zawiera alergeny mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i koperkiem, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
WTOREK |
I. Bułka kukurydziana, masło, pasta z twarogu i jajka, rzodkiewka, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Risotto z filetem z indyka i warzywami, ogórek kiszony, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne. |
Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
ŚRODA |
I. Chleb, masło, pomidor koktajlowy, parówka z ketchupem, kawa na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi leniwe, surówka z marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten. |
Zupa jarzynowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
CZWARTEK |
I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, ogórek, rzodkiewka, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet drobiowy panierowany, ćwikła z chrzanem kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Zupa koperkowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
PIĄTEK |
I. Bułka weka, masło, nutella, płatki kukurydziane. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, ryba. |
Zupa krem cebulowa z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.