Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 31.05.2021 r. do 04.06.2021 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
31.05.2021 r.

I. Chleb, masło, wędlina, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa.
II. Banan

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną, ziemniakami i natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten..

WTOREK
01.06.2021 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta z twarogu i jajka, rzodkiewka, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Zapiekanka makaronowa z filetem z kurczaka, mozzarellą i warzywami, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Zupa ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
02.06.2021 r.

I. Chleb, masło, wędlina, papryka, kawa zbożowa.
II. Winogron.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi ruskie, surówka z marchewki i jabłka kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa jarzynowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
04.06.2021 r.

I. Bułka, masło, nutella, płatki na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba.

Zupa krem porowa z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.