DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II. |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Pizza z sosem pomidorowym, szynką, papryką, cebulą i mozzarellą, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Makaron z serem i cukrem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną i ziemniakami, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: gluten, seler, mleko i produkty pochodne. |
WTOREK |
I. Bułka mała, masło, pasta z twarogu i jajka, rzodkiewka, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Ziemniaki, gulasz drobiowy, ćwikła z chrzanem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
Zupa cytrynowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
ŚRODA |
I. Chleb, masło, wędlina, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi ruskie, surówka z marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Barszcz biały z jajkiem, kiełbasą i chlebem. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten. |
CZWARTEK |
I. Bułka weka, masło, ser żółty, ogórek, papryka, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Risotto z mięsem drobiowym i warzywami, ogórek, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne. |
Zupa jarzynowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
PIĄTEK |
I. Chałka, masło, miód, kasza manna. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba. |
Zupa krem cebulowa z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.