DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Chleb, masło, wędlina, ogórek kiszony, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Naleśniki z serem i musem brzoskwiniowym, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
WTOREK |
I. Bułka mała z sezamem, masło, pasta z twarogu, jajka i szczypiorku, rzodkiewka, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Ziemniaki, potrawka drobiowa, ćwikła z chrzanem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
Rosół z makaronem i natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
ŚRODA |
I. Chleb, masło, wędlina, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Placki z twarogiem i jabłkami, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten. |
Zupa neapolitańska na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
CZWARTEK |
I. Bułka weka, masło, ser żółty, ogórek, papryka, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Langosze z sosem pomidorowym, filetem z kurczaka, papryką, cebulą i mozzarellą, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
PIĄTEK |
I. Bułka weka, masło, nutella, płatki kukurydziane, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, kompot. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja, ryba. |
Zupa krem marchewkowa z grzankami i natka pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.