Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorkóww Przedszkolu w Trzcianie
od 2 listopada 2021 r. do 5 listopada 2021 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

WTOREK
02.11.2021 r.

I. Bułka grahamka, masło, pasta z twarogu i papryki, ogórek kiszony, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z filetem z indyka i szpinakiem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa chrzanowa na wywarze mięsno warzywnym z zimniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
03.11.2021 r.

I. Chleb, masło, parówka, pomidor, ketchup, kawa zbożowa.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi ruskie, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Barszcz biały z jajkiem, kiełbasą i chlebem.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten.

CZWARTEK
04.11.2021 r.

I. Bułka, masło, ser żółty, ogórek, papryka, kakao.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet mielony, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa krem marchewkowa na wywarze mięsno warzywnym z grzankami i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten

PIĄTEK
05.11.2021 r.

I. Bułka weka, masło, dżem owocowy, zupa mleczna.
II. Rogalik drożdżowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

Zupa piracka z filetem z miruny, ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, ryba.

  

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.