Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorkóww Przedszkolu w Trzcianie
od 8 listopada 2021 r. do 12 listopada 2021 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
08.11.2021 r.

I. Bułka, masło, wędlina, pomidor, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizzerinki z zrazówką, warzywami i mozzarellą, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Rosół z kaszą manną i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: gluten, seler.

WTOREK
09.11.2021 r.

I. Chleb, masło, pasztet drobiowy (wyrób własny), ogórek kiszony, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Kluski śląskie z mięsem, surówka z pora, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja., jaja.

Zupa koperkowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja.

ŚRODA
10.11.2021 r.

I. Zapiekanki z szynką, mozzarellą i szczypiorem, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa.
II. Jabłko pieczone.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem i cukrem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Kapuśniak z mięsem, ziemniakami i koperkiem, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
12.11.2021 r.

I. Chleb, masło, ogórek, jajecznica z szczypiorem, mleko.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, ryba, jaja.

Zupa paprykowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, ryba.

   

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.