DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II. |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Bułka, masło, wędlina, pomidor, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pizzerinki z zrazówką, warzywami i mozzarellą, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Rosół z kaszą manną i natką pietruszki. Zawiera alergeny: gluten, seler. |
WTOREK |
I. Chleb, masło, pasztet drobiowy (wyrób własny), ogórek kiszony, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Kluski śląskie z mięsem, surówka z pora, marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja., jaja. |
Zupa koperkowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja. |
ŚRODA |
I. Zapiekanki z szynką, mozzarellą i szczypiorem, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Makaron z serem i cukrem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Kapuśniak z mięsem, ziemniakami i koperkiem, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
PIĄTEK |
I. Chleb, masło, ogórek, jajecznica z szczypiorem, mleko. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, ryba, jaja. |
Zupa paprykowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, ryba. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.