Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorkóww Przedszkolu w Trzcianie
od 27 grudnia 2021 r. do 31 grudnia 2021 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
27.12.2021 r.

I. Chleb, masło, wędlina, ogórek kiszony, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem i musem truskawkowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną i ziemniakami.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
28.12.2021 r.

I. Bułka, masło, ser żółty, papryka, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z mięsem drobiowym i sosem pomidorowym, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Zupa ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
29.12.2021 r.

I. Chleb, masło, wędlina, pomidor, kawa zbożowa, kasza manna.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi ruskie, surówka z marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa pomidorowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
30.12.2021 r.

I. Bułka, masło, pasta z twarogu i rzodkiewki, ogórek, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ziemniaki, potrawka drobiowa, ćwikła z chrzanem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

Rosół z makaronem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.