Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorkóww Przedszkolu w Trzcianie
od 3 stycznia 2022 r. do 7 stycznia 2022 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
03.01.2022 r.

I. Chleb, masło, wędlina, ogórek kiszony, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem i cukrem, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Kapuśniak z mięsem i ziemniakami

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
04.01.2022 r.

I. Bułka, masło, ser żółty, papryka, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizzerinki z szynką, warzywami i mozzarellą, ketchup kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa kminkowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

ŚRODA
05.01.2022 r.

I. Chleb, masło, wędlina, jajko, pomidor, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ryż na mleku z truskawkami, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
07.01.2022 r.

I. Bułka weka, masło, dżem owocowy, płatki na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba.

Zupa krem jarzynowa na wywarze mięsno warzywnym z grzankami z natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.