DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II. |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Chleb chia, masło, wędlina, ogórek, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Placki z twarogiem i jabłkami, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Zupa prowansalska z piersią z kurczaka i ziemniakami, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
WTOREK |
I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, rzodkiewka, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Gołąbki bez zawijania z kapustą, ryżem, mięsem wieprzowym i sosem pomidorowym, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
Zupa maślankowa z marchewką i ziemniakami. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
ŚRODA |
I. Pizza z sosem pomidorowym, filetem z kurczaka, papryką, cebulą i mozzarellą, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z ogórka kiszonego i marchewki, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba. |
Rosół z makaronem i natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
CZWARTEK |
I. Chleb, masło, pasztet drobiowy pieczony (wyrób własny),ogórek kiszony, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Kasza bulgur, gulasz wieprzowy, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
Barszcz czerwony na wywarze warzywnym z ziemniakami i koperkiem, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
PIĄTEK |
I. Bułka weka, masło, nutella, zupa mleczna. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi w waflu z nadzieniem ruskim, surówka z marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten. |
Zupa cytrynowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem i natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.