DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II. |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Chleb, masło, wędlina, ogórek, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne. |
Kapuśniak z mięsem, ziemniakami i koperkiem, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
WTOREK |
I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, pomidor koktajlowy, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, kotlet siekany, ćwikła z chrzanem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Zupa ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
ŚRODA |
I. Zapiekanki z zrazówką i mozzarellą, szczypior, ketchup, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Makaron z serem i cukrem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Barszcz biały z jajkiem, kiełbasą i chlebem. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
CZWARTEK |
I. Bułka, masło, pasta z twarogu, rzodkiewki i szczypiorku, papryka, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Kluski śląskie, gulasz wieprzowy, ogórek kiszony, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja. |
Zupa koperkowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
PIĄTEK |
I. Chleb, masło, miód, kasza manna z sokiem malinowym. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba. |
Zupa krem jarzynowa na wywarze mięsno warzywnym z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietana. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie.
Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.