DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II. |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Chleb, masło, szynka Juranda, ogórek kiszony, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ryż na mleku z jabłkiem i cynamonem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne. |
Kapuśniak na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami i koperkiem, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
WTOREK |
I. Bułka kukurydziana, masło, pasta z twarogu i jajka, rzodkiewka, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja. |
Ziemniaki, kotlet mielony, ćwikła z chrzanem, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Zupa koperkowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
ŚRODA |
I. Chleb chia, masło, krakowska pieczona ze spichrza, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi w waflu z farszem ziemniaczano serowym, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Barszcz biały z jajkiem, kiełbasą i chlebem. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja. |
CZWARTEK |
I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, rzodkiewka, ogórek, kakao. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Spaghetti z filetem z indyka i sosem pomidorowym, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
PIĄTEK |
I. Bułka weka, masło, miód, płatki kukurydziane na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, ryba, jaja, gluten. |
Zupa krem cebulowa na wywarze mięsno warzywnym z grzankami i natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.