Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Przedszkolu w Trzcianie
od 9 maja 2022 r. do 13 maja 2022 r.
 

DZIEN TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
09.05.2022 r.

I. Chleb, masło, szynka Juranda, pomidor, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka makaronowa z filetem z Bobrownik i warzywami, kompot. 

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

Zupa ziemniaczana na wywarze mięsno warzywnym z natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

WTOREK
10.05.2022 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, papryka, ogórek, kakao.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Risotto z mięsem drobiowym i warzywami, ogórek kiszony, kompot. 

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne.

Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą bulgur, ziemniakami i natką pietruszki zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
11.05.2022 r.

I. Chleb, chia, krakowska pieczona ze spichrza, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe, surówka z marchewki i jabłka, kompot. 

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa krem kalafiorowa na wywarze mięsno warzywnym z makaronem i natką pietruszki zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
12.05.2022 r.

I. Bułka mała, masło, pasta z twarogu i chrzanu, rzodkiewka, kakao.
II. Koktajl owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Krokiety z zrazówką, mozzarellą i porem, ketchup,  kompot. 

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja.

Zupa cytrynowa na wywarze mięsno warzywnym z ryżem i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
13.05.2022 r.

I. Chałka (wyrób własny), masło, dżem owocowy, kasza manna, mleko.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, jaja.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kapusty kiszonej, kompot. 

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, gluten, ryba.

Zupa krem marchewkowa na wywarze mięsno warzywnym z tartym ciastem  i natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.